През следващите часове се очаква влошаване на времето във високите части

...
През следващите часове се очаква влошаване на времето във високите части
Коментари Харесай

Бърз фронт удря България до няколко часа

През идващите часове се очаква влошаване на времето във високите елементи на планините, предизвестяват от Планинската избавителна работа. Прогнозата е за дъждове, заяви Явор Каролев, дежурен в централния денонощен пост на Службата, представен от БНР.

" Фронтовете в планината идват по-бързо, в сравнение с в по-ниските елементи, тъй че хората би трябвало да се насочат за слизане от високите елементи в ранния следобяд, дори по обяд. Във високите елементи на планината към момента има снежна завивка. Там, където има преспи, би трябвало да бъде извънредно деликатно прекосяването им, тъй като е хлъзгаво. Температурите са високи, снегът е доста мек и подготвя към подхлъзвания ", уточни Каролев.

Гръмотевични стихии се образуваха към този момент над Източна България, като по-значителни са преваляванията покрай Нова Загора, Карнобат и северно от Бургас. Бури се образуваха и Търговище, заяви " Метео Балкан ".

Над Западна, Централна и Южна България също ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, като се чакат превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки и обилни по количества превалявания! Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°С, на 2000 метра - към 8°С.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР